2010. december 1., szerda

Csokis, kókuszos piskótatekercs


Kicsit vastagabb lett a tésztája, mint ahogy szoktam, elfelejtettem, hogy 6 tojásnyi piskótaméretű ez a tepsi.
8 tojás sárgáját habosra kevertem 8 evőkanál cukorral, majd 8 evőkanál lisztet csomómentesen elkevertem benne. A tojások fehérjéből kemény habot vertem, aztán próbáltam óvatosan beleforgatni, ami azt jelenti mindig, hogy iszonyú lassan elkezdem keverni és közben azon gondolkodom, hogy lehet vajon óvatosan összekeverni egy sűrű tésztát egy kemény állagú habbal. Persze ezeket is csak óvatosan merem gondolni, nehogy a hab összetörjön. Megint nem figyeltem mennyi ideig sütöttem, legközelebb ígérem ide írom azt is :)

Mikor a tészta megsült, melegen, sütőpapírostul jó szorosan feltekertem egy tiszta konyharuhába és hagytam kihűlni. Eztán megkentem sárgabaracklekvárral, visszatekertem, a külsejére csokit csorgattam, mikor meghúzott kókuszreszelékbe forgattam, felszeleteltem és gyorsan lefényképeztem mielőtt a legkisebb mind megette.

2010. november 29., hétfő

Linzer

A tészta klasszikus linzer recept: egy rész porcukor, két rész margarin, három rész liszt. Vaníliás porcukor és reszelt citromhéj is van benne, szerintem citromhéj nélkül nem is igazi a linzer. Nagyon vékonyra nyújtottam ki, mézeskalácsformákkal kiszaggattam és pár perc alatt (8-10) megsütöttem. Olvasztott csokiba mártogattam, mikor a csoki egy kicsit meghúzott a tetején, akkor apróra tört, pirított dióba is.