2010. december 1., szerda

Csokis, kókuszos piskótatekercs


Kicsit vastagabb lett a tésztája, mint ahogy szoktam, elfelejtettem, hogy 6 tojásnyi piskótaméretű ez a tepsi.
8 tojás sárgáját habosra kevertem 8 evőkanál cukorral, majd 8 evőkanál lisztet csomómentesen elkevertem benne. A tojások fehérjéből kemény habot vertem, aztán próbáltam óvatosan beleforgatni, ami azt jelenti mindig, hogy iszonyú lassan elkezdem keverni és közben azon gondolkodom, hogy lehet vajon óvatosan összekeverni egy sűrű tésztát egy kemény állagú habbal. Persze ezeket is csak óvatosan merem gondolni, nehogy a hab összetörjön. Megint nem figyeltem mennyi ideig sütöttem, legközelebb ígérem ide írom azt is :)

Mikor a tészta megsült, melegen, sütőpapírostul jó szorosan feltekertem egy tiszta konyharuhába és hagytam kihűlni. Eztán megkentem sárgabaracklekvárral, visszatekertem, a külsejére csokit csorgattam, mikor meghúzott kókuszreszelékbe forgattam, felszeleteltem és gyorsan lefényképeztem mielőtt a legkisebb mind megette.

4 megjegyzés:

  1. Nahát!
    Nem tudtam, hogy főzös blogod is van...
    Mostantól olvasni fogom :o)

    Üdv: Huncutkacérna

    VálaszTörlés
  2. ó szia :)

    kicsit most takarékos üzemmódban van ez a blog, tulajdonképpen magamnak kezdtem csak írni, hogy egy helyen legyenek a kedvenc recepjeim, meg hogy legyen egy gyűjtőhelye itt az oldalsávban a kedvenc gasztroblogjaimnak :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Dió!

    Neked is szántam, hogy ne hagyd abba a főzést:
    http://eperszezon.blogspot.com/2011/01/liebster-blog.html

    Eper

    VálaszTörlés
  4. The food looks yummy, thanks for sharing:)

    VálaszTörlés