2010. május 18., kedd

Sokadik kenyér

Nem számolom, ebből a fajtából tán az ötödik. Ma kettőt is sütöttem, egyet hajnalban, ami nem sikerült tökéletesre, rögtön be is kevertem a következő adagot. Türelmetlen voltam, meg olvasgattam is egy kicsit a témában, így úgy döntöttem nem kell annak a kenyérnek 12 órán át kelnie, megszavaztam neki 4 órát, kicsit áthajtogattam a tésztát aztán még két órát adtam neki.
Egész jó lett az állaga, kevésbé ragacsos mint az eddigiek, a lyukak mennyisége is éppen megfelelő így számolatlanul, a kérge lett sötétebb a kelleténél. Azon melegében be is kevertem az újabb adagot, nem adom fel :)
Mérgembe tettem bele egy csomó őrölt köményt.
Íme néhány próbálkozás:



2010. május 17., hétfő

Első kenyér

Pár nappal ezelőtt életem első tökéletesnek hitt kenyerét megsütöttem. Az illúzió a kenyér megszegésekor foszlott szerte, azóta sem értem, hogyan lehet egy DNK kenyeret elrontani, hiszen ez mindenkinek sikerülni szokott blog és internetszerte. A kísérletek még folynak, a konyhám ragad a keltésztától és a kovásztól, a kamra dagad a fehér, félbarna és különböző alfanumerikus kódokkal ellátott lisztektől, én pedig igyekszem közel kerülni a foszlós, lyukacsos házikenyér sütésének titkához. Ha sikerül, beszámolok.