2020. november 22., vasárnap

Szarvaspörkölt

 Isteni lett!

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacon csíkokat felharmadoljuk, az olajon megsütjük, félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát.
  3. Rádobjuk a felkockázott húst, körbepirítjuk.
  4. Megszórjuk liszttel, kicsit pirítjuk még, majd felöntjük a húslevessel és a vörösborral.
  5. Belepréseljük a fokhagymát, hozzákeverjük a reszelt narancshéjat, kakukkfüvet, tárkonyt, petrezselymet, borókabogyót. Sózzuk-borsozzuk.
  6. Felforraljuk, majd lefedve, lassú tűzön kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk a húst. Az elpárolgott folyadékot néha vízzel pótoljuk.
  7. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és az előzőleg megsütött bacont is, és még húsz percig főzzük.
  8. Ha kész, hozzákeverjük az áfonyalekvárt, a cukrot, és még egy kevés narancshéj hozzáadásával frissítjük az ízeket.