2010. november 24., szerda

Zöldborsós sültcsirke maradékból

Néha elszámítom magam a mennyiséggel, mostanában elég gyakran, mivel nem tudom pontosan mikor alszik és eszik itthon a fiam, így a hétfői sült csirkéből maradt néhány comb. Egy 450 grammos fagyasztott zöldborsót és némi apróra vágott petrezselymet kevés vajra dobtam, felöntöttem kb 2 deci fehérborral és puhára főztem. Ezalatt a a csirkehúst leválasztottam a csontról és apró kockákra vágtam, mikor a borsó megpuhult, hozzáadtam. 2 dl főzőtejszínt két csapott evőkanál rizsliszttel elkevertem, ezt is hozzáadtam, mustárral, frissen őrölt borssal ízesítettem még, végül 10 dkg reszelt füstölt sajttal még rottyogtattam egy keveset. Lehet főtt rizzsel, vagy friss kenyérrel tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése