2010. július 12., hétfő

Könnyű egytálétel hirtelenasszony módra

Kecskeméten lestem el ezt az ételt, a valamilyen nevű pláza valahányadik emeletén, ahol sok-sok étterem van egymásba nőve. A fűszerezés és az összetevők nem teljesen ilyenek voltak, az itthoni természetesen sokkal finomabb, még akkor is, ha nekem kellett megcsinálnom. Fényképezni továbbra sem tudok, azt remélem, hogy a főzéssel együtt majdcsak belejövök valamikor.

Kell hozzá: bacon szalonna, csirkemell, vagy csirkecomb (filézett), hagyma, krumpli, petrezselyem, só, kevés olaj, gomba, bors.

A bacon szalonnát jól megpirítom, ha kevés a zsírja, egy kis olajat még öntök hozzá, az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, aztán a kockákra vágott csirkemellett kicsit megpirítom. Ezután megszórom friss, apróra vágott petrezselyemmel, frissen őrölt borssal, végül a szeletelt gombát is ráborítom, aztán hagyom, hadd főjenek a levükben, míg a krumplit apró kockákra vágom és bő olajban kisütöm, mint a sültkrumplit. Mikor megsült, gondoltam egyet és só helyett sültkrumpli fűszerkeveréket tettem rá, aztán egyesíteni kívántam az étel többi részével, de a többi részt kissé hígnak találtam, ezért kevés rizsliszttel besűrítettem.
Kár, hogy nem tudok fotózni, mert mire sikerült egy normálisat csinálnom, kihűlt az egész, de szerintem finom lehetett, mert még így kihűlve is az volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése