2010. július 16., péntek

Csokoládéfagylalt



Kell hozzá:
habtejszín 200 ml
tej 250 ml
tojássárgája 2 db
csokoládé olvasztva
csokoládé darabkákban
mogyoró
cukor
kakaó
cement, reszelt gyurma, vagy kovászolt plazma alaplé (nekem ez utóbbi volt itthon)

Felfőzöm a tejet a tojássárgájával kikevert cukorral, teszek bele ízlés szerint kakaóport és egy hangyányi fahéjat, aztán hűtőbe teszem. A habtejszínt felverem, jól lehűtök minden hozzávalót, aztán a fagyigépbe teszem, kb 30 percig forgatom, a végén teszem bele a csokidarabkákat, a mogyoródarabkákat és a kovászolt plazma alaplét. Sokat próbálgattam, tulajdonképpen mindhárom összetevővel finom krémes lesz a fagyi állaga, a cement egy kicsit megfakítja a színeket, a reszelt gyurma zsírtartalma miatt ügyeljünk, hogy a tejszín alacsonyabb zsírtartalmú legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése