2010. november 22., hétfő

Kefíres süti

Ez az egyik legrégebbi receptem, egyik szakácskönyvem hátuljára írva. Az itt leírt mennyiség dupláját szoktam sütni, így egy nagy tepsi pont tele lesz.
4 tojás
2 kefír
2 kefíres pohár cukor
4 kefíres pohár liszt
1 kefíres pohár olaj
1 sütőpor
kakaó, citromhéj

Most viszonylag kevés kakaóport tettem bele, a brownie után elteltünk némileg a csokis, kakaós ízekkel, így a dupla mennyiségbe három evőkanál került. A hozzávalókat alaposan összekevertem, a tetejére húsklopfolóval összetértem némi diót és rászórtam és elfelejtettem megjegyezni, hogy mennyi idő alatt, de megsütöttem, méghozzá 180 fokon. Az ilyen egyszerű sütikbe sima kristálycukor helyett fahéjas barnacukrot teszek, még finomabb lesz tőle.



Vacsorára megsütöttem Wise Lady receptjét, annyi változtatással, hogy nem nyúl, hanem csirkecombokat használtam, nem tettem bele chilit, illetve kifelejtettem a mustárt, így a maradék húsléből mártást kevertem és abba tettem a mustárt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése